fbpx

Aircoservice

Houd het hoofd koel, kies voor de aircoservice bij Autobedrijf Nieuwland!

Een airco biedt veel rijcomfort, in zowel de zomer als de winter. Als de zon hoog aan de hemel staat, biedt ze verkoeling. In de koude en vochtige periode van het jaar zorgt het systeem ervoor dat de ruiten snel condensvrij zijn. Om een goede werking van het aircosysteem te garanderen, heeft deze periodiek onderhoud nodig. Autobedrijf Nieuwland heeft alle kennis en apparatuur in huis om dit uit te voeren.

 

aircoservice

Controlepunten aircoservice

Tijdens de aircoservice controleren de monteurs van Autobedrijf Nieuwland uw auto op de volgende punten:

  • Of uw airco naar behoren functioneert
  • Of uw interieurfilter schoon is
  • Of uw airco moet worden bijgevuld

Een ander onderdeel van de aircoservice van Autobedrijf Nieuwland betreft het controleren van het interieurfilter en eventuele vervuiling van de verdamper. Door de warmtewisselaar in het systeem treedt er veel condens op, waardoor schimmelvorming kan ontstaan. Wanneer dit optreedt, neemt u dit in de auto waar als muffe lucht, zodra u de auto inschakelt. De monteur van Autobedrijf Nieuwland neemt deze vervuiling weg met een speciaal reinigingsmiddel en plaatst een nieuw interieurfilter. Hierna ruikt het weer heerlijk fris!

Bijvullen koudemiddel aircoservice

Dankzij koudemiddel kan een airco goed haar werk doen. Bij normaal gebruik, verliest u gemiddeld 10 procent koudemiddel per jaar. Daarom is het belangrijk om het koudemiddel een keer per jaar bijvult, doet u dit niet dan zal de airco steeds minder koelen. Naast het koelen van uw auto, smeert koudemiddel alle draaiende onderdelen. Bij teveel koudemiddel verlies, loopt het systeem droog. Voorkom dure reparaties door geregeld een aircoservice uit te voeren. Bij Autobedrijf Nieuwland kunnen wij naast R134a, ook auto’s met 1234YF bijvullen.

Wij vullen ook R1234YF bij

Sinds 1 januari 2018 is het vanuit de Europese wetgeving niet toegestaan om auto’s te produceren met een aircosysteem geschikt voor R134a. Dit omdat R134a behoort tot broeikasgassen. In plaats daarvan worden aircosystemen van auto’s na 2018, gevuld met het nieuwe gas R1234YF. Dit gas is minder schadelijk en verdwijnt sneller uit de atmosfeer. Om hiermee te werken moeten de monteurs in bezit zijn van een F-gassen certificaat. Omdat wij u zo goed mogelijk van dienst willen zijn hebben al onze monteurs dit certificaat behaald.

Naast het certificaat hebben wij speciaal apparatuur aangeschaft in onze werkplaats waarmee we R1234YF bij kunnen vullen. Dit apparaat in combinatie met onze kennis stelt ons in staat om professioneel airco onderhoud uit te voeren, ook bij de nieuwste auto’s! Kom langs of boek online uw afspraak.

 

Maak een afspraak voor de aircoservice door te bellen naar 0527-202853 of plan een afspraak in onze online planner: