fbpx

Banden

Bandenwissel

automonteur

De bandenwissel is elk voor- en najaar weer nodig, vooral als u veilig de weg op wilt gaan!

U rijdt veiliger met winterbanden zodra de temperatuur daalt onder de zeven graden. Zo bent u voorbereid op winterse weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer boven de zeven graden komt, kunt u weer zomerbanden onder uw auto plaatsen. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlands hun autobanden, voorkom wachten en plan tijdig een afspraak voor uw bandenwissel bij Autobedrijf Nieuwland.

 

Zomerbanden

Wissel naar zomerbanden als de temperaturen oplopen tot boven de zeven graden. Vaak is dit al aan het begin van de lente. Als de temperatuur boven de zeven graden is, dan rijdt u het veiligst met zomerbanden. Zomerbanden hebben minder inkepingen in het profiel, waardoor de band harder blijft en u een kortere remweg heeft. Dit zorgt ervoor dat u optimaal en veilig kunt blijven rijden in zomerse omstandigheden.

Zijn de temperaturen hoger dan zeven graden en is het droog weer, dan is het tijd voor een bandenwissel. U heeft de volgende voordelen van zomerbanden tijdens zomerweer:

√ De beste grip
√ Kortere remweg
√ Minder slijtage
√ Goede waterafvoer
√ Minder brandstofverbruik
√ Minder kans op slipgevaar
√ Meer controle over uw voertuig

 

Winterbanden

Om ongelukken te voorkomen raadt Autobedrijf Nieuwland aan om met koud en nat weer met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben een profiel met meer dwars en zigzag geplaatste inkepingen, waardoor u bij koud en nat weer meer grip heeft. Wissel daarom bij temperaturen onder de zeven graden naar winterbanden. Vaak zijn dit in de maanden oktober tot en met maart.

Het rubber blijft bij temperaturen onder nul flexibel waardoor u minder slijtage en een betere wegligging heeft. U heeft de volgende voordelen van winterbanden tijdens winterweer:

√ Kortere remweg bij kou of slechte weersomstandigheden
√ Betere wegligging kou of slechte weersomstandigheden
√ Meer grip
√ Meer veiligheid voor u, uw passagiers en medeweggebruikers

 

4-Seizoenenbanden

Als u minder afhankelijk bent van uw auto dan zijn 4- seizoenenbanden een uitkomst. De autobanden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan, waardoor u deze autobanden het hele jaar door kunt gebruiken. Bij extremere winterse weersomstandigheden zijn deze banden echter niet optimaal en is het aan te raden om winterbanden te kiezen.

4-Seizoenenbanden leveren door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden. De autobanden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden en winterbanden. U heeft het hele jaar door de volgende voordelen van 4-seizoenenbanden:

√ Goede prestaties bij alle weersomstandigheden
√ Geen bandenwissel
√ Levensduur gelijk aan zomer- en winterbanden
√ Geschikt wanneer u onder de 15.000 km/jaar rijdt
√ Altijd voorbereid op slecht weer

Wilt u een afspraak plannen voor een bandenwissel en/of bent u op zoek naar nieuwe banden? Neem dan contact op met Autobedrijf Nieuwland door te bellen naar 0527-202853 of plan een afspraak in onze online planner.

 

Uitlijnen

Heeft u de indruk dat uw auto naar rechts of links trekt? Dan is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. Dit is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar ook voor de wegligging, brandstofverbruik en slijtage aan de banden. Als uw auto niet juist is uitgelijnd dan kan dit onnodige kosten met zich meebrengen. Autobedrijf Nieuwland raadt aan om uw auto in de volgende gevallen uit te lijnen:

  • Eén keer per jaar of om de 20.000 kilometer.
  • Na een aanrijding.
  • Na het vervangen van een wiellager.
  • Na de aankoop van nieuwe banden.
  • Na het hard raken van een kuil of een stoeprand.

Bij Autobedrijf Nieuwland is de meest moderne apparatuur aanwezig om de uitlijning van uw auto te controleren en indien nodig ook juist uit te lijnen. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld.

Wilt u controleren of uw auto uitgelijnd moet worden of wilt u uw auto laten uitlijnen? Neem dan contact op met Autobedrijf Nieuwland door te bellen naar 0527-202853 of plan een afspraak in onze online planner: