fbpx

THP motor reinigen

Laat uw THP motor onderhouden door de specialist: Autobedrijf Nieuwland

Wat is een THP motor en heeft u deze?

In samenwerking met BMW heeft de PSA-groep (Citroën, DS en Peugeot) een speciale motor ontwikkeld, genaamd de 1.6 THP motor. THP staat voor Turbo High Pressure en is speciaal ontwikkeld om veel vermogen te leveren tegen een relatief laag brandstof verbruik. Doordat de THP motor veel koppel- en trekkracht heeft bij een laag toerental, verbruikt deze motor minder brandstof.

Citroën en Peugeot leveren deze motor bij de volgende modellen: 207, 208, 308, 508, 3008, 5008, DS3, DS4, DS4 CrossBack, DS5, DS7 Crossback, C4, (Grand) C4 Picasso, SpaceTourer de C5. Het betreft een 1.6 benzine motor met een turbo welke geleverd wordt met 125PK, 156PK, 165PK, 208PK, 225PK en zelfs 270PK vermogen.

Onderhoud THP motor

Uw wilt dat uw THP motor zo optimaal mogelijk presteert. Om het vermogen te behouden, is het belangrijk dat u de motor goed laat onderhouden. Autobedrijf Nieuwland is specialist in THP motoren. U kunt terecht voor onderhoud, reparaties en storingen. Om uw THP motor zo goed mogelijk te beoordelen, hebben wij een speciale scan. Tijdens deze scan controleren wij alle essentiële punten, zodat wij goed en degelijk advies kunnen geven.

Controlepunten THP motor:

  • Proefrit met controles
  • Uitlezen logboek en storingen
  • Updaten motormanagement
  • Turbodruk controleren
  • Brandstofdruk controleren
  • Bougies en bobines controleren
  • Lengte van de ketting controleren

Naast het controleren en eventueel repareren van uw motor, kunnen wij deze ook reinigen. Bij het reinigen van uw THP motor worden de kleppen schoongemaakt waardoor de motor weer als nieuw is.

Wilt u meer weten over THP motoren? Neem dan contact op met Autobedrijf Nieuwland. Voor het onderhouden kunt u gemakkelijk een afspraak maken in onze online agenda.