fbpx

Trekhaken

Deze zomer een leuk dagje weg met uw (elektrische) fiets of wilt u met uw caravan of vakantie? Laat een trekhaak monteren bij Autobedrijf Nieuwland. Daarnaast is het ook altijd om een kleine onderhoudsbeurt te doen.

Bij Autobedrijf Nieuwland brengen wij u deze zomer naar de mooiste fietsroutes! Op basis van uw auto en wensen selecteren en monteren wij de juiste trekhaak voor u. U kunt kiezen uit verschillende merken en types trekhaken: een vaste trekhaak, een afneembare trekhaak of wegdraaibare trekhaak. Uiteraard is dit wel afhankelijk van uw auto. 

Trekhaak montage

Aan het monteren van een trekhaak zit een aantal voorwaarden, waardoor het geen doe-het-zelf klusje is. De trekhaak moet deugdelijk bevestigd worden aan de chassis van de auto, de kentekenplaat zichtbaar en de elektronica volgens instructies worden aangelegd. Gebeurt de montage niet op de juiste manier? Dan ontstaan er storingen in uw auto. Daarom worden de monteurs van Autobedrijf Nieuwland, jaarlijks bijgeschoold door ervaren trainers en gecertificeerde bedrijven. Zij monteren de trekhaak vakkundig voor u.

Verschillende types trekhaken

Vaste trekhaak

Dit type trekhaak zit aan uw auto gemonteerd  waardoor u de trekhaak niet kunt verwijderen. Gaat u geregeld weg met uw (elektrische) fiets of caravan? Dan is dit de ideale trekhaak voor u! Daarnaast gaat dit type met gemak de hele levensduur van de auto mee.  

Wegdraaibare trekhaak

De wegdraaibare trekhaak kunt u wegdraaien zodat deze achter de bumper is verborgen. Dit type trekhaak  is onzichtbaar, maar  wel gemakkelijk te gebruiken. De wegdraaibare trekhaak heeft alle voordelen van zowel een vaste als een afneembare trekhaak. Net als de vaste zit deze altijd aan de auto, waardoor u snel en gemakkelijk gebruik kunt maken van de trekhaak. Door het wegdraaien zit er niets voor de parkeersensoren of kentekenplaat. Echter, is deze trekhaak niet voor alle automodellen beschikbaar. 

Afneembare trekhaak 

De afneembare trekhaak is ideaal wanneer een vaste trekhaak niet mogelijk is of als dit niet mooi vindt. Bij een afneembare trekhaak wordt een systeem aan uw auto gemonteerd. Hierop zet u de demontabele trekhaak vast wanneer u de trekhaak wilt gebruiken.

Stekkers

Bij de keus tussen een 7-polige en 13-polige stekker is het bepalend waarvoor u de trekhaak gaat gebruiken. Voor een fietsendrager of aanhangwagen voldoet een 7-polige stekker. Gaat u de trekhaak gebruiken voor een caravan met constant stroomdraad (om bijvoorbeeld een koelkast te voeden), dan heeft u de 13-polige stekker nodig.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Bel naar 0527-202853 op of plan vandaag nog uw afspraak.