fbpx

Distributieriem vervangen

Elke motor heeft een distributieriem of distributieketting. Dit is belangrijk voor het functioneren van de motor van uw auto. Een distributieketting is in de meeste gevallen onderhoudsvrij, terwijl een distributieriem periodiek vervangen moet worden. Vervangt u de distributieriem niet tijdig, dan kan de riem breken en heeft u kans op motorschade. Dit is gevaarlijk en kan voor hoge reparatiekosten zorgen. Daarom raadt Autobedrijf Nieuwland het preventief vervangen van de distributieriem volgens de voorschriften van uw autofabrikant aan.

Is uw auto voorzien van een distributieriem, dan heeft deze een vervangingstermijn. De fabrikant schrijft voor op welke termijn de distributieriem moet worden vervangen, dit verschilt per automerk en type motor. Twijfelt u of uw distributieriem vervangen moet worden? In uw onderhoudsboekje staat wanneer dit nodig is. U kunt ook altijd langs Autobedrijf Nieuwland om u juist te laten voorlichten over de vervangingstermijn van uw distributieriem.

Laat uw auto nakijken voor een onderhoudsbeurt. Is uw distributieriem toe aan vervanging? De kosten van het vervangen van een distributieriem hangen af van het aantal gereden kilometers per jaar en wat de fabrikant als advies ter vervanging meegeeft. U kunt er rekening mee houden dat het op gezette momenten moet gebeuren. Zo kunt u na overleg met uw dealer de kosten voor een bepaalde periode zelf berekenen.

Afspraak  maken? Bel naar 0527 20 28 53 of plan een afspraak in de online planner:

 

distributieriem auto

 

Verschil distributieriem en distributieketting

Een distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Door belasting moet u de riem preventief laten vervangen.

Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij. Toch kan het voorkomen dat de ketting uitrekt en vervangen moet worden. Ook hiervoor bent u bij Autobedrijf Nieuwland aan het juiste adres.

Hoe weet u of u een distributieriem of distributieketting heeft? Dit kunt u vinden in uw onderhoudsboekje of neem contact op met Autobedrijf Nieuwland.